ΕΣΠΑ 2014-2020

previous arrow
next arrow
Slider

 

Μέθοδος απόσταξης

Η απόσταξη είναι μία πραγματική ιεροτελεστία.

Η απόσταξη γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τις οδηγίες του δημιουργού Παναγιώτη Βαντάνα όπως τις άφησε από γενιά σε γενιά, σε μικρούς, χειροποίητους  χάλκινους άμβυκες, χτιστούς με μοναδική ροή θερμότητας γύρω από το καζάνι που συνιστούν το μόνο τρόπο παραδοσιακής παραγωγής και οι οποίοι φτιάχνονται από τότε μέχρι και σήμερα από την ίδια οικογένεια χαλκουργών που συνεργάζεται η ποτοποιία Βαντάνα. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ένας  άμβυκας ο οποίος είναι χτιστός προσφέρει ποιοτικότερο απόσταγμα.
Έτσι εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του αποστάγματος και αναλλοίωτος ο αυθεντικός χαρακτήρας του.
Οι κεφαλές και οι ουρές του αποστάγματος –το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης– απορρίπτονται για να παραμείνει μόνο το κεντρικό μέρος, η «καρδιά»,  που αποτελεί το καλύτερο και το πιο εύγεστο μέρος του αποστάγματος.
Κάθε απόσταξη αναλόγως του προϊόντος  μπορεί να διαρκέσει  έως  και 12 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε: «όσο πιο αργά γίνεται, τόσο καλύτερο απόσταγμα έχουμε». Έτσι, επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.
 

Παράδοση και αγάπη στην απόσταξη - ποτοποιήση

Διατηρώντας πιστά την παράδοση τριών γενεών στην διαδικασία και τις τεχνικές της αποσταξης και ποτοποίησης με την αυστηρή επιλογή των ποιοτικότερων πρώτων υλών και με το βλέμμα στραμμένο στις τάσεις του σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσεται διαθέτοντας τα προϊόντα της με τις άριστες συσκευασίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

VANTANA Cocktails

Emotion

Emotion

1 δόση Tentoura Vantana 1 δόση Raisin Brandy 5* Vantana
1 δόση σκούρο ρούμι
½ δόση Amaretto Vantana
½ δόση Cherry Brandy Vantana
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά προσθέτοντας προαιρετικά πάγο.

Vantana Classic

Vantana Classic

1 δόση Tentoura Vantana
3 δόσεις Raisin Brandy 5* Vantana
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά προσθέτοντας προαιρετικά πάγο.

West port

West port

1 δόση Tentoura Vantana
3 δόσεις σκούρο ρούμι
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά προσθέτοντας προαιρετικά πάγο.

Tentoura Cappucino

Tentoura Cappucino

2 δόσεις Tentoura Vantana
κρέμα γάλακτος
κανέλα
μασχοκάρυδο

Βάζουμε σε ποτήρι τη τεντούρα, χτυπάμε καλά σε σέικερ την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο ποτήρι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search