Onassis
main_banner_1920x1080
Καλωσήρθατε
στην οικογένεια
της γεύσης
Ανακαλύψτε
τα προϊόντα μας
Οι παραδοσιακές συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας συνδυάζονται με αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες από εγγυημένους προμηθευτές, ώστε τα προϊόντα μας να είναι πάντα οι γνήσιοι πρεσβευτές της ποιότητας της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας σε όλο τον κόσμο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ >
Onassis
Onassis
Τα πιάτα μας
Όλα τα προϊόντα ONASSIS - Mediterannean Delicacies σερβίρονται είτε ζεστά ή είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα τα προϊόντα μας, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μοναδικές συνταγές που θα σας συναρπάσουν.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ >
Onassis

FAQ

+ Πόσο ασφαλή και θρεπτικά είναι τα κονσερβοποιημένα προϊόντα;
Τρόφιμα υψηλής διατροφικής και θρεπτικής αξίας μπορούν να θεωρηθούν αυτά που βρίσκονται σε λευκοσιδηρά κυτία (κονσέρβα) ή γυάλινα βάζα όπως oρίζει η διεθνής βιβλιογραφία.

Η διαδικασία της θερμικής επεξεργασίας σε υψηλή θερμοκρασία στην οποία υπόκεινται τα τρόφιμα , χωρίς την προσθήκη χημικών συντηρητικών, εξασφαλίζει τη θανάτωση όλων των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο περιβάλλον και μπορούν να προκαλέσουν αλλοίωση ή ασθένεια.

Οι συσκευασίες αυτές ( λευκοσιδηρό κυτίο και γυάλινο βάζο ) θεωρούνται από τις ιδανικότερες μεθόδους συντήρησης για πολλές κατηγορίες τροφίμων : από φρούτα και λαχανικά μέχρι ψάρι και κρέας.

Με την κατανάλωση των τροφών αυτών επιλέγουμε μια εύκολη και γρήγορη λύση και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε τη λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών που είναι αναγκαίες για τη σωστή λειτουργία και την ευεξία του οργανισμού.
+ Aπό πού πήρε το όνομα του το Ιμάμ μπαιλτνί;
Αν μεταφράσουμε κυριολεκτικά την λέξη από την Τούρκικη γλώσσα, σημαίνει ο Ιμάμης λιποθύμησε. Το φαγητό αυτό πήρε το όνομα του από το μύθο ενός θρησκευτικού ηγέτη ( Ιμάμης) , ο οποίος μετά από το τέλος των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής γιορτής , συνεπαρμένος από το άρωμα της μαγειρεμένης μελιτζάνας από κάποιο σπίτι εκεί κοντά, λιποθύμησε.
+ Ποια είναι η ιστορία της κονσέρβας;
Ο Γάλλος Nicolas Francois Appert (1750 - 1841) ήταν εφευρέτης της ερμητικά κλειστής συσκευασίας διατήρησης τροφίμων. Ο Appert, γνωστός και ως «ο πατέρας της κονσερβοποιίας», ήταν ζαχαροπλάστης.

Το 1800, ο Ναπολέων Βοναπάρτης προσέφερε βραβείο 12000 φράγκων σε οποιονδήποτε που θα μπορούσε να εφεύρει μία μέθοδο διατήρησης τροφίμων με σκοπό να προμηθεύει επαρκώς τα στρατεύματά του με ημερήσιες δόσεις κατά τον πόλεμο. Μετά από χρόνια πειραματισμού ο Appert παρουσίασε την εφεύρεσή του και κέρδισε το βραβείο το 1809.

Η μαζική παραγωγή κονσερβών ωστόσο ξεκίνησε συστηματικά στις αρχές του εικοστού αιώνα.